Betonske žardinjere za cvijeće su simbol dugotrajnosti

Betonske žardinjere za cvijeć

Betonske žardinjere za cvijeće su simbol dugotrajnosti

Svi oni koji imaju vrt ili veće dvorište nerijetko će tražiti način da ga još ljepše ukrase. Jedan od popularnijih načina ukrašavanja je sadnjom cvijeća ili biljaka. To je odlično rješenje ako imate dio sa zemljom u koju to možete zasaditi. A što ako želite imati cvijeće i na nekom dijelu dvorišta ili vrta na kojem se ne nalazi zemlja? Tada se možete odlučiti za razne tegle i posude za cvijeće. No, one nisu najbolja opcija za eksterijere.

U tom slučaju, najbolja opcija su vam betonske žardinjere za cvijeće koje će izdržati razne nepovoljne vremenske uvjete.

Beton kao izdržljiv materijal za vanjske prostore

Beton je poznat kao vrlo izdržljiv materijal pa stoga i ne čudi što se koristi pri gradnji kuća, zgrada i sl. A ovaj materijal se zbog toga počeo koristiti i za razne druge stvari. Zato se sve više upotrebljavaju betonske žardinjere za cvijeće koje se postavljaju na otvorenom i kojima neće smetati niti vrlo niske temperature zimi, a niti vrlo visoke ljetne temperature.

Betonske žardinjere
Betonske žardinjere se postavljaju na otvorenom

Možda beton nije toliko atraktivan izgledom i možda žardinjere betonske neće biti toliko oku ugodne, ali možete očekivati da će vam trajati dugi niz godina.

Razni oblici betonskih žardinjera

Iako će mnogima na spomen betonskih žardinjera na pamet pasti samo one pravokutnog oblika, tržište je danas prepuno raznih modela, od onih okruglih pa sve do onih raznih nepravilnih oblika. Tako se može, unatoč neatraktivnom izgledu betona, odabrati zanimljivije oblike koji će ipak donekle povećati atraktivnost vanjskog prostora.

Kako napraviti prekrasne žardinjere od betona za bilo koje biljke | DIY cementni lonac

Kupite li više njih te u svaku posadite neke biljke ili cvijeće, možete napraviti i ono što se naziva živa ograda, odnosno taj niz će izgledati kao jedna neprekidna ograda od biljaka. 

Posude za biljke po mjeri

Danas se žardinjere od betona često koriste i na terasama raznih ugostiteljskih objekata jer omogućavaju da se prostor lijepo zagradi, a ujedno da u njima bude posađeno cvijeće, čime će prostor biti još atraktivniji i ljepši. No, ponekad su te terase ograničene slobodnim prostorom pa je teško pronaći točno onakav model žardinjere betonske koja bi se mogla postaviti.

Tada možete pronaći neku tvrtku koja se bavi njihovom proizvodnjom i dogovoriti s njima da vam naprave točno određeni model po vašim mjerama. Takva posebno izrađena betonska žardinjera će se tada odlično uklopiti u vaš prostor.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top