Slovenska nacionalna domena može biti dobar izbor

Domena .SI registracija

Slovenska nacionalna domena može biti dobar izbor

Napravili ste vlastite web stranice, primjerice prodajete neki proizvod. Želite se predstaviti domaćem, slovenskom tržištu. Sigurno se pitate koja je za vas najbolja opcija kada je u pitanju registracija domene? Globalnu domenu možete registrirati i ona može biti dobar izbor. No, pitanje je hoćete li uspjeti registrirati točno onaj željeni naziv uz primjerice .COM ekstenziju, zbog velike popularnosti.

Jeste li razmislili o slovenskoj nacionalnoj domeni? To je domena .SI i može biti najbolji izbor, ako primjerice svoj proizvod želite prodavati isključivo ljudima iz Slovenije. Takva domena lakše se može rangirati na popularnim tražilicima kao što je Google kada ljudi iz Slovenije pretražuju nešto slično.

Upravljanje slovenskom nacionalnom domenom

Nacionalne domene su karakteristične po dvije stvari:

  • Ekstenzija koju koriste predstavlja kraticu te zemlje
  • U svakoj zemlji je određena organizacija zadužena za upravljanje tim domenama

Kada je riječ o ekstenziji, domena .SI je zapravo slovenska nacionalna domena jer je upravo to kratica za Sloveniju. Kada govorimo o organizaciji koja je zadužena za upravljanje, domena .SI je pod upravljanjem organizacije ARNES, što je kratica za Akademsku i istraživačku mrežu Slovenije. Njihovo sjedište je u Ljubljani i njima se možete javiti u slučaju bilo kakvih problema na koje možete naići.

Registracija domene .SI

Domena .SI se možete registrirati putem raznih tvrtki. Riječ je o informatičkim tvrtkama koje su od organizacije ARNES dobile dopuštenje da mogu vršiti usluge registracije. Sve ostalo što je važno uz registraciju .SI domene možete pronaći putem web stranice https://www.register.si/ koja predstavlja glavni portal za tu domenu. 

Domena .SI
Domena .SI je slovenska nacionalna domena

Sami postupak registracije je vrlo jednostavan i sve možete brzo i jednostavno obaviti putem interneta. Osim toga, putem takvih tvrtki možete ugovoriti i druge usluge koje bi vam mogle biti potrebne, kao što su hosting internetskih stranica, SSL certifikat i slično.

Glavni uvjet je unikatni naziv domene

Ako se odlučite za registraciju domene .SI, glavni uvjet koji morate ispuniti je da već nitko prije vas nije registrirao upravo isti takav naziv. U slučaju da je to netko već napravio, vi je nećete moći registrirati jer može postojati samo jedna potpuno ista.

Savjeti prije odabira domene

Ono što vam preostaje u slučaju da željena kombinacija naziva i domene .SI nije slobodna je ili promjena naziva ili se odlučite za neku drugu ekstenziju. Ako vam je web stranica vezana za određeni naziv, onda će najlakše rješenje biti da se ipak odlučite za neku drugu ekstenziju.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top