Hrana za starije pse u trgovinama za kućne ljubimce

Hrana za starije pse

Hrana za starije pse u trgovinama za kućne ljubimce

Vrijednost ljubavi i brige prema psima je neprocjenjiva, a vlasnici pasa nastoje pružiti svojim četveronožnim prijateljima najbolju skrb tijekom cijelog njihovog života. Kako psi stare, njihove potrebe se mijenjaju te imaju potrebu za drugačijom prehranom nego što je ona koju su imali kad su bili mlađi. 

Hrana za starije pse je posebno prilagođena kako bi podržala njihovo zdravlje i vitalnost u ovom životnom razdoblju.

Smanjeni unos kalorija psa

Stariji psi često postaju manje aktivni, a njihov metabolizam se usporava. To može rezultirati nakupljanjem viška kilograma i povećanim rizikom od bolesti poput osteoartritisa. Pravilno upravljanje tjelesnom težinom postaje ključno za održavanje zdravlja starijih pasa. 

Hrana za starije pse obično sadrži manje kalorija i više proteina, pružajući potrebnu podršku u kontroli tjelesne težine te se zato posebno preporučuje.

Promjena prehrane kućnog ljubimca

Kako psi stare, često je potrebno prilagoditi njihovu prehranu. Važno je postupno uvoditi novu hranu za starije pse kako bi se izbjegle probavne smetnje. Tijekom razdoblja od sedam do deset dana, postupno se povećava količina nove hrane, pružajući vremena psu da se prilagodi. 

Stariji psi mogu preferirati više manjih obroka tijekom dana, umjesto nekoliko većih obroka na koje su navikli. Pažljivo prilagođavanje prehrane osigurava da psi dobivaju pravilnu prehranu u skladu s njihovim potrebama.

Dovoljno hranjivih tvari za organizam psa

Stariji psi imaju smanjenu potrebu za unosom kalorija, ali i dalje trebaju pravilan unos hranjivih tvari. Hrana za starije pse obično je obogaćena:

Uvođenje bezglutenske hrane za pse može biti jedan od načina kako osigurati pravilan unos hranjivih tvari uz kontrolu kalorijskog unosa. Ona je posebno prilagođena psima s alergijama i probavnim problemima.

Trebaju li svi stariji psi posebnu hranu za starije pse

Prilagođena prehrana za starije pse od vitalnog je značaja za njihovo zdravlje i dobrobit. Smanjenje unosa kalorija, prilagodba prehrane, osiguravanje dovoljne količine hranjivih tvari i odabir hrane koja je lako probavljiva igraju ključnu ulogu u održavanju vitalnosti starijih pasa. 

Idealna hrana za starije pse i mačke

Bezglutenska hrana za starije pse može biti korisna opcija, ali uvijek je važno pratiti reakciju psa na određenu hranu i prilagoditi prehranu prema njegovim potrebama. Kroz pravilnu prehranu, vlasnici pasa mogu osigurati da njihovi stariji četveronožni prijatelji uživaju u zdravom i sretnom životu.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top