Zadržite potpun osmijeh uz zubne implantate

Zubni implantati za potpun osmijeh

Zadržite potpun osmijeh uz zubne implantate

Premda su zubni implantati postali sve popularniji način za zamjenu izgubljenih zubi, važno je naglasiti da je održavanje higijene zubi i desni ključno za prevenciju bolesti zuba, koje mogu uključivati karijes, gangrenu zuba ili paradentozu. Redovito četkanje zubi, upotreba zubnog konca i redoviti posjeti stomatologu mogu spriječiti ili smanjiti rizik od ovih bolesti. Međutim, neki ljudi mogu izgubiti zube zbog bolesti, ozljeda ili drugih problema, što može uzrokovati probleme sa žvakanjem hrane, govorom i samopouzdanjem. 

Zubni implantati su umjetne zamjene zuba koje se ugrađuju u vilicu kako bi se stvorila stabilna osnova za ugradnju umjetnih zuba. Oni su učinkovit i dugotrajan način za zamjenu izgubljenog zuba, ali zahtijevaju kvalificiranog stomatologa i pažljivu njegu.

Prednosti zubnih implantata

Jedna od prednosti je da se mogu postaviti bez potrebe za brušenjem susjednih zuba, što je često potrebno kod izrade zubnih mostova. Zubni implantati također pružaju stabilniju osnovu za umjetne zube, što može poboljšati funkciju žvakanja i govor. 

Osim toga, izrađeni su od materijala koji su izdržljiviji od konvencionalnih zubnih nadomjestaka, poput proteza, te mogu trajati mnogo duže. Ova dugotrajnost može u konačnici biti i financijski isplativija opcija.

Postupak ugradnje kod stomatologa

Postupak ugradnje zubnih implantata obično uključuje nekoliko koraka.

  • Prvo, stomatolog će procijeniti vilicu i utvrditi ima li dovoljno kosti za njihovu ugradnju. Ukoliko je potrebno, može se izvesti dodatni postupak nadogradnje kosti. 
  • Zatim se implantat postavlja u vilicu i ostavlja nekoliko mjeseci da se fuzionira s kosti.
  • Nakon toga, postavlja se nadogradnja i umjetni zub.
  • Postupak može trajati nekoliko mjeseci, ali to osigurava dugoročni uspjeh postupka.

Njega zubnih implantata 

Nakon ugradnje, potrebno je osigurati odgovarajuću njegu kako bi zubni implantat bio uspješan. Važno je održavati dobru oralnu higijenu i redovito posjećivati stomatologa radi pregleda i čišćenja. Slijedite upute stomatologa o pravilnoj njezi i čišćenju kako biste osigurali dugotrajnost i učinkovitost zubnih implantata. 

Kako očistiti svoje zubne implantate?

Uz to, važno je imati na umu da se oni ne preporučuju za sve pacijente, posebno za osobe s nekim zdravstvenim stanjima poput dijabetesa ili bolesti srca. Stomatolog će provesti detaljnu procjenu i razgovarati s pacijentom o svim mogućim rizicima i prednostima prije nego što preporuči zubne implantate kao opciju liječenja. Zato prije samo ugradnje, morate ćete proći jedan ili više kontrolnih pregleda kako bi se utvrdilo je li to nešto što vam može pomoći.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top