U par klikova mišem do web hostinga

U par klikova mišem do web hostinga

A da bi web stranice mogli staviti na internet, bit će vam potrebna usluga hostinga internetskih stranica koja se također vrlo jednostavno može ugovoriti i putem interneta, u svega nekoliko klikova mišem. 

Što podrazumijeva hosting internetskih stranica

Hosting internetskih stranica je zapravo usluga koja će vam omogućiti da ih postavite na neki server. U konačnici možete dobiti samo neki prostor na tom serveru, ali se isto tako možete odlučiti i za zakup tog cijelog servera, kao najbolju razinu usluge. Odlučiti se možete za brojna rješenja stranih tvrtki, ali i za web hosting Hrvatska što se mnogima pokazalo kao najbolje rješenje.

cPanel je grafičko sučelje za administaciju web hostinga

Važno je znati da ćete u oba slučaju dobiti vrhunske usluge i da ćete svoje web stranice jednostavno postaviti i pripremiti ih za posjete korisnicima iz cijelog svijeta. A uz korištenje cPanel sučelja, sve će biti još puno jednostavnije.

Jednostavna administacija uz cPanel sučelje

Kao što je već spomenuto ranije, svoj dio na serveru morate održavati, a u tome vam cPanel sučelje može biti iznimno korisno. Za one koji ne znaju, cPanel je grafičko sučelje za administaciju web hosting internetskih stranica, a osim uobičajenih radnji vezanih uz hosting, dobit ćete i brojne druge alate koji vam itekako mogu pomoći, poput:

  • Rada s poddomenama
  • Rada s e-mail adresama
  • Podešavanje raznih posebnih postavki itd.

Neke tvrtke će vam cPanel sučelje odmah aktivirati, dok ćete ga kod nekih morati dodatni platiti. No, s obzirom na sve prednosti koje ima korištenje cPanel sučelja, svakako bi bilo dobro da ga koristite jer će vam puno radnji olakšati, a vi ćete jednostavno naučiti raditi s njime.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top