Popularnost cPanel sučelja

Popularnost cPanel sučelja

Mnogi su čuli za uslugu hostinga, odnosno smještaja web stranica na internetu. Kada ga ne biste ugovorili, tada biste stranice trebali staviti na svoje računalo koje bi cijelo vrijeme trebalo biti spojeno na internet. A sve kako bi posjetitelji mogli uvijek otvoriti vaše stranice. Mnogima takvo rješenje nije najbolja opcija, pa se odlučuju za ugovaranje web hostinga.

Nakon što ga ugovorite i dobijete mjesto na nekom serveru, bit će potrebno da ga administrirate. Postoje različita rješenja koja se za to mogu koristiti, ali kao najbolje istaknulo se cPanel sučelje te je to razlog i njegove velike popularnosti danas.

Linux operativni sustav je baza cPanel sučelja

cPanel sučelje koje služi za upravljanje web hostingom temeljeno je na Linux operativnom sustavu. Korisnici koji su navikli na Windows operativni sustav, vjerojatno će pomisliti kako će takvo sučelje biti komplicirano za korištenje, no nije baš tako.

cPanel sučelje
cPanel sučelje služi za upravljanje web hostingom

Prilikom dizajniranja cPanel sučelja trudilo se postići da ga svi mogu brzo naučiti. To je postignuto na način da se većinom stvari upravlja pomoću miša, odnosno da je što sličnije radu u Windows operativnom sustavu.

Što sve nudi ovi sučelje za web hosting

Sučelje cPanel za web hosting nudi sve one najpotrebnije značajke koje će vam trebati da možete upravljati svojim mjestom na koje ste smjestili web-stranice. Neke od najpopopularnijih značajki su:

  • Upravljanje poddomenama
  • Dodjela i upravljanje e-mail adresama
  • Namještanje filtera za neželjenu poštu
  • Postavljanje prosljeđivanje e-mailova na neku drugu e-adresu i sl.

Važno je još jednom napomenuti da se se svim tim i drugim značajkama možete vrlo jednostavno koristiti, sve ćete riješiti uz nekoliko klikova mišem. 

Ne propustite: Smjestite web stranice na sigurno uz Plus HR

Web statistike na jednom mjestu

Još jedna od stvari koje će vam sigurno biti potrebne pri administriranju web-stranicama, a koju vam cPanel sučelje omogućava je i praćenje svih potrebnih statistika. Ti podaci mogu vam puno pomoći da uspješno rukovodite web-stranicama. Tako ćete pronaći podatke o broju posjetitelja, vremenu kada ima najviše posjetitelja i razne druge statističke podatke. 

Kako pogledati statistiku na cPanelu

Korištenjem tih podataka kasnije možete još bolje prilagoditi svoje web-stranice i učiniti ih još zanimljivijih i dostupnijim većem broju ljudi. Naravno, sve ove podatke možete dobiti i putem nekih drugih servisa, ali mnogima će ono što nudi cPanel sučelje biti i više nego dovoljno za početak. Stoga, ako već niste, isprobajte što vam sve cPanel sučelje može ponuditi, sigurno se nećete pokajati.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top