Toneri za printer omogućuju brže i jednostavnije printanje

Toneri za printer omogućuju brže i jednostavnije printanje

Printeri su odavno postali dijelom našeg kućnog ureda, no način na koji printamo često se mijenjao. Laserski printeri danas su najpopularniji printeri za kućne urede, a razloga tomu ima mnogo. 

Osim što su brži, laserski printeri koriste tonere za printer koji omogućavaju kvalitetnije, dugotrajnije i jeftinije printanje. Laserskim printerom možete isprintati puno veći broj stranica nego klasičnim, tintnim, stoga su najbolji izbor ako printate veliki broj dokumenata.

Sastav tonera za printer

Toneri za printer sastoje se od finog praha, koji može biti napravljen od raznih tvari. Ipak, generalno govoreći, dva su njegova glavna sastojka:

  •  bojilo
  •  tvar za lijepljenje

O sastavu bojila teško je mnogo reći, s obzirom da on ovisi o boji tonera za printer kao i o proizvođaču, no tvar za lijepljenje najčešće je napravljena od neke vrste finog praha plastike. Toneri za printer koriste se kod laserskih printera, koji rade tako da ioniziraju papir na određenim mjestima, što uzrokuje privremeno lijepljenje tonera na papir. Nakon toga se grije laserom, što uzrokuje topljenje tvari za lijepljenje, čime ona spaja bojilo i papir.

Prednosti nad tintom

Iako su laserski printeri i dalje skuplji od onih klasičnih, toneri za printer omogućili su da investicija bude vrijedna toga. Omogućavaju mnogo brže printanje od tinte, jer se mogu nanijeti mnogo brže od tinte. Uz to, dokumenti koji su ispisani laserskim printerom otporni su na vodu.

Povoljna tinta za printer se u dodiru s vodom nakon nekog vremena može razliti ili isprati, dok je toner na tu vrstu opasnosti otporan. Uz to, oni će prouzročiti mnogo manje nereda prilikom promjene uloška.

Ekološko stajalište povezano s printerima

Korištenje tonera za printer ima svoje prednosti i mane. S jedne strane, on koristi mikro čestice plastike, koje se svakim printanjem puštaju u zrak. Iako to danas ne predstavlja toliki problem, u prošlosti je zabilježen porast plućnih bolesti kod ljudi koji su radili u blizini takvih printera.

S druge strane, sve više tvrtki nudi mogućnost recikliranja plastičnih uložaka, a plastika se ili prenamijenjuje ili ponovno puni. Nakon punjenja, uložak se može ponovno koristiti, a česte su akcije u kojima vraćanjem uloška tonera za printer ostvarujete određeni popust.

Želite kupiti Bitcon, ali ne znate gdje ili kako? Zatim pročitajte članak pod naslovom “Kupite Bitcoin i putem bankomata“.

Provjera domene. Naziv domene mora sadržavati najmanje 3, a najviše 65 znakova engleske abecede, brojeve i znak minus “-“, koji ne smije biti na početku i završetku naziva. Čitajte više …

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top