Krovni nosači su rješenje za problem nedostatka prostora

Krovni nosači od velike su koristi

Krovni nosači su rješenje za problem nedostatka prostora

Krovni nosači su vrlo koristan dio auto-opreme koji vozačima omogućuju stvaranje dodatnog prostora za prijevoz prtljage i raznih vrsta tereta bez obzira na njihov oblik ili veličinu. Uz njihovu pomoć svaki je odlazak na putovanje ili odmor mnogo lakši. Ako ste i vi jedan od vozača koji voli udobno i neometanu vožnju uz mnogo slobodnog prostora unutar auta, tada su krovni nosači odličan izbor za vas jer vam omogućuju slobodu vožnje.

Prijevoz tereta na krovu automobila

Nema potrebe za natrpanim prtljažnikom i guranjem stvari u mali prostor. Sve se jednostavno rasporedi na nosače na krovu automobila koji mogu podnijeti jako veliku težinu. Ako ste sportski tip i na odmor odlazite s biciklima ili nekim drugim sportskim rekvizitom, moći ćete iskoristiti krov kao mjesto za prijevoz vašeg bicikla ili skija i to sve uz pomoć automobilskih krovnih nosača na koje lako nadograđujete nosače za takav poseban teret.

Krovni nosači i bicikl
Bicikl se također može postaviti na krovne nosače sa nosačima za bicikl

Krovni nosači od velike su koristi:

  • građevinskim radnicima
  • obrtnicima 
  • i drugim vrstama fizičkih radnika koji koriste jako puno alata i imaju mnogo radne opreme različitih veličina i proporcija.

 Za njih su krovni nosači gotovo obavezna oprema jer im omogućuju prijevoz svih potrebnih stvari u jednoj vožnji. 

Morate pomno odabrati kvalitetne nosače

Za kupnju krovnih nosača morate izdvojiti malo vremena kako biste naučili ponešto o njima i izabrali najbolju opciju za sebe. Nosači se među sobom razlikuju po nekim svojstvima, a to su način montaže nosača na krov automobila, svrha krovnog nosača, vrsta materijala od kojeg su izrađeni i stupanj sigurnosti kojeg pružaju vlasniku automobila i dragocjenog tereta.

Univerzalni krovni nosači Nordrive

Kako se montiraju krovni nosači?

Montaža nosača za krov ovisi o vrsti automobila pa ćete ga morati birati po vrsti krova vašeg automobila. Prije nego što investirate novac u krovne nosače za auto morat ćete izabrati vrstu nosača koja vam je potrebna. Možete birati između:

  • univerzalnih krovnih nosača 
  • nosača koji imaju specijalnu namjenu, a u takve se ubrajaju nosači za skije i bicikle. 

Specijalizirani nosači pokazali su se sigurnijima za prijevoz takve vrste tereta, osobito ako im je veća nosivost. Najveći broj nosača ima nosivost oko stotinu kilograma.

Jedna od najvažnijih stavki o kojoj morate voditi računa prilikom kupnje krovnih nosača za auto je materijal od kojeg su napravljeni. Krovni nosači su izloženi niskim i visokim temperaturama, različitim vremenskim uvjetima i težinama tereta. Zbog toga je važno da su napravljeni od čvrstih i trajnih materijala kao što su titan i čelik. Postoji i nekoliko vrsti aluminijskih legura koje su jako lagane i ne stvaraju opterećenje za auto, a također imaju dug vijek trajanja.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top