Poboljšajte zdravlje uz ulje crnog kima

Poboljšajte zdravlje uz ulje crnog kima

Ulje crnog kima prema nekima je panaceja, lijek koji može izliječiti sve bolesti. Iako je ta tvrdnja upitna, ne možemo poreći kako ulje crnog kima ima iznimno velik broj pozitivnih učinaka na tijelo, zbog kojih bi njegovo unošenje u organizam trebalo postati dio naše svakodnevice.

Nažalost, mnogi još uvijek ne vjeruju u njegovo blagotvorno djelovanje i nikada ga niti nisu isprobali. Ako ste i vi među njima, možda promijenite mišljenje nakon što ovo sve pročitate.

Tisućljetna tradicija crnog kima

Crni kim podrijetlom je iz jugozapadne Azije, no kroz povijest koristio se kao lijek u mnogim svjetskim kulturama. Još od doba starog Egipta, ulje crnog kima smatralo se lijekom koji se koristio za pomoć kod mnogih različitih bolesti i stanja – opravdano ili ne. 

Prema nekim pričama, upravo se ulje crnog kima moglo pronaći u grobnici faraona Tutankamona kao jedna od važnih stvari koju će ponijeti na drugi svijet, dok ga je prema pričama koristila i Kleopatra. Danas je ulje crnog kima dodatak prehrani koji se koristi u ublažavanju simptoma mnogih bolesti, kao i za općenito poboljšanje zdravlja.

Također, nemojte propustiti: Sve veća potreba za uslugama psihoterapije

Pomoć kod mnogih zdravstvenih problema

Ulje crnog kima koristi se kao rješenje za mnoge zdravstvene probleme danas. Važno je naglasiti kako ono nije lijek i ne bi se trebalo koristiti umjesto propisane terapije, no s obzirom na sve više dokaza istraživanja o njegovim djelotvornim učincima, svakako nije loše uvrstiti ovaj dodatak prehrani u dnevnu rutinu. 

Ono može pomoći kod:

  • visokog krvnog tlaka
  • artritisa
  • glavobolje
  •  problema sa sinusima

Dugotrajna uporaba može pomoći i u regulaciji razine šećera u krvi. Gripa i prehlada mogu proći brže uz njegovu konzumaciju, a poznato je i njegovo uspješno smanjenje umora i bol mišića, akne i probavnih smetnji.

Kako koristiti ulje crnog kima

Općenito govoreći, ulje crnog kima ne koristi se za spravljanje obroka. Ali ipak, možete ga koristiti kao jedan od začina u salati. Postoje razni recepti za njegovo korištenje kod raznih tegoba, no sve se najčešće svodi samo na oralno unošenje. 

S obzirom na specifičan okus, najbolje ga je konzumirati s drugim namirnicama, poput jogurta ili meda. Za pomoć pri gubitku kose, najbolje ga je nanijeti na kosu poput maske i držati sat vremena, dok kod artritisa najbolje djeluje ako ga zagrijanog namažete na bolne točke.

Koje Revolution kozmetičke proizvode trebа dа kupite? Nije svejedno kakvu kremu koristite, jer ako imate izrazito masnu kožu, a koristite kremu za suhu kožu, vjerojatno će vam lice biti suviše masno da bi se nanijela šminka. Čitajte više …

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top