Bolja preglednost korištenjem brisača za auto

Brisači za auto tijekom rada

Bolja preglednost korištenjem brisača za auto

Osim velikih dijelova koji služe za razne funkcije, automobili su sastavljeni i od raznih sitnih dijelova koji su također važni. Jedan od takvih dijelova su i brisači za auto. Iako naizgled gotovo beznačajni dio, opet su vrlo važni i samo ako su u dobrom stanju, osigurat će vam sigurniju i pregledniju vožnju kada primjerice pada kiša. 

Lako su dostupni u brojnim trgovinama s autodijelovima i autoopremom, a sve što je potrebno je pronaći odgovarajući model koji se razlikuje ovisno o dimenzijama. Dimenzije možete i sami izmjeriti, a i u većini trgovina već imaju sve potrebne podatke o dimenzijama pojedinih modela auta.

Čisto vjetrobransko i stražnje staklo

Brisači za auto nalaze se na dva stakla:

  • Vjetrobranskom (prednjem)
  • Stražnjem 

Naravno, vjetrobransko staklo je ono glavno i iznimno je bitno da je uvijek čisto kako biste imali što je moguće bolju preglednost i vidljivost prilikom vožnje u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Brisači za prednje vjetrobransko staklo tako uvijek moraju biti u odličnom stanju. Pod time se podrazumijeva da nakon što njima obrišete staklo, iza njih ne ostaju mrlje, prljavština i slično. Ako i nakon brisanja ostaju takve stvari, vrijeme je da ih zamijenite novima. 

Metlice brisača za auto

Brisači za auto sastavljeni su od više sitnih dijelova, no glavni dio su im svakako metlice. One su uglavnom gumene i one prelaze preko stakla i služe za uklanjanje vode i prljavštine. S vremenom se one istroše pa zbog njih brisači za auto više nisu u najboljem stanju.

Brisači za auto
Nekvalitetni brisači za auto mogu ugrožavati sigurnost tijekom vožnje

Isto tako, one se često unište i zbog velikih razlika u temperaturi, primjerice pri vrlo visokim ljetnim temperatura i vrlo niskim zimskim temperaturama.

Automobilski brisači neće predstavljati veliki financijski trošak zato kada za to dođe vrijeme, svakako ih što prije zamijenite.

Ponuda u trgovinama s autoopremom

Kada se odlučite za promjenu brisača za auto, u trgovinama s autoopremom će vam vjerojatno ponuditi više različitih vrsta, od više različitih proizvođača. S obzirom da je ipak riječ o dodatku za auto koji će vam biti vrlo koristan, preporuka je da ipak ne uzimate one najjeftinije modele, koje nerijetko proizvode neki potpuno nepoznati proizvođači, već je bolje da se odlučite za neke poznatije.

Kako koristiti brisače za auto za vožnju automobila

Tako ćete biti sigurni da će vam oni puno dulje trajati i da se neće događati neugodna škripanja prilikom njihovog prelaska po staklu i slično. 

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top