Zaštitite prtljažnik svog automobila

Korito prtljažnika automobila

Zaštitite prtljažnik svog automobila

S obzirom na dinamičnost života koji svi vodimo te sve češće korištenje automobila, ne čudi činjenica da su automobili postali pokretna skladišta za razne stvari poput opreme za trening, rezervne odjeće i obuće, kišobrane, namirnice i slično. 

Upravo zbog toga sve više dolazi do oštećenja i prljanja prtljažnika automobila. Kako biste prevenirali oštećenje prtljažnika svog automobila i uvijek ga držali organiziranim i urednim, odličan prijedlog za vas je kupnja korita prtljažnika automobila.

Čemu služi ovaj automobilski dodatak

Neupućenost u postojanje ovog automobilskog dodatka najveći je razlog zbog kojeg ga mnogi vozači ne kupuju i zbog kojeg nisu upoznati s njim i svim njegovim prednostima. Naime, korito prtljažnika automobila je dodatak koji služi za zaštitu i organizaciju vašeg prtljažnika. Ono može biti izrađeno od:

  • Kvalitetne plastike
  • Gume

Najveći broj modela izrađen je od kvalitetne plastike koja garantira funkcionalnost i dugovječnost, a istovremeno je, kao i oni izrađeni od gume, vrlo jednostavan za održavanje. Dovoljno ga je prebrisati mokrom krpom ili pak, kod postojanja većih nečistoća, oprati toplom vodom i deterdžentom. 

Korito prtljažnika automobila najčešće ima nešto više rubove koji preveniraju prolijevanje tekućine ili rasipanje prašine i prljavštine, štiteći pritom  rubove od oštećenje do kojih može doći tijekom prijenosa raznih potrepština.

Hibridni materijal korita prtljažnika automobila

Osim klasičnih korita prtljažnika auta koji mogu biti napravljeni od plastike ili gume, danas su na tržištu dostupni i modeli izrađeni od tzv. termoplastike, odnosno gumirane plastike. Specifičnost onih izrađenih od ovog materijala je u tome što ovaj materijal iznimno dobro štiti sam prtljažnik automobila, a pritom materijal ne otpušta nikakav neugodan miris. 

Korito prtljažnika automobila
Prikazi korištenja korita prtljažnika automobila

Naime, kod nekih modela izrađenih od plastike ili gume to može biti problem, posebno u ljetnim mjesecima kada su automobili izloženi suncu zbog čega je termoplastika odličan odabir.

Funkcionalnost pri vožnji auta u svakom smislu

Najvažniji razlog zbog kojeg je dobro posjedovati automobilsko korito prtljažnika svakako je činjenica da ono čuva izgled vašeg prtljažnika što tijekom prodaje automobila može igrati važnu ulogu. Osim toga, ovi dijelovi osim zaštite sudjeluju i u organizaciji stvari u prtljažniku, a kod onih izrađenih od termoplastike, stvari ne mogu letjeti po prtljažniku jer ovaj materijal ima iznimno dobro prianjanje za pod prtljažnika, neovisno o njegovom materijalu. 

Kada je riječ o održavanju ono je vrlo jednostavno, a sastoji se od pranja toplom vodom i neutralnim sapunom te brisanja pamučnom krpom nakon čega je ponovno spremno za upotrebu.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top