Kreativna igra uz drvene igračke

Drvena igracka BodyMagnet - Magnetno tijelo

Kreativna igra uz drvene igračke

Drvene igračke nekada su bile svakidašnja pojava u domovima s djecom. Zbog svoje dugotrajnosti prenosile su se iz generacije u generaciju, bez da se na njima moglo vidjeti mnogo tragova svih godina koje su prošle u igri. Iako su neko vrijeme bile rijetkost, danas se ponovno polako vračaju u ruke djece u raznim oblicima koji će potaknuti kreativnost i maštu kod djece.

Kod kupnje drvenih igračaka za djecu ipak treba paziti na izvor iz kojeg dolaze te provjeriti njihovu kakvoću i sigurnost, no one svako čine savršen poklon za svako dijete!

Isprobana kvaliteta igračaka od drva

Mnogo je razloga zašto odabrati kvalitetne drvene igračke umjesto plastičnih igračaka. Prije svega, tu je kvaliteta. Jeste li se ikada zapitali zašto većina vrtića ima upravo igračke od drva? Za razliku od onih plastičnih, one su mnogo dugotrajnije te mogu preživjeti puno više u igri.

Djeca obožavaju igranje sa drvenim igračkama
Drvena igračka – Set drvenih glazbenih instrumenata

Stoga će se njima djeca moći igrati godinama – a kada ih prerastu, drvene igračke možete pokloniti nekom mlađem u svojoj obitelji ili okolini, koji će u njima moći uživati dok ih ne preraste. Osim što će se tako smanjiti količina smeća koje se proizvodi, one vam itekako mogu pomoći želite li uštedjetei. Umjesto da stalno mijenjate pokidane igračke, uložite u igračke izrađene od drva koje se teško kidaju!

Djeca obožavaju igranje

Iako su veoma kvalitetne, ovu vrstu igračaka ipak je potrebno provjeriti prije no što ih date svome djetetu. Pri izrađivanju se drvene igračke najčešće premazuju bojama i lakovima koji, osim što ih čine zanimljivijima za gledanje, čuvaju samo drvo od habanja tijekom godina. Ipak, s obzirom da su one proizvod namijenjen djeci te da će vjerojatno prije ili kasnije završiti u dječjim ustima, veoma je važno da je pri odabiru boja i lakova korištena opcija koja je sigurna za djecu. To moraju biti oni bez teških metala i otrova, te koji veoma čvrsto prianjaju za površinu i ne mogu se sastrugati ili otkinuti te nisu topivi u vodi.

Zbog toga, kada birate drvene igračke za djecu, svakako provjerite deklaraciju proizvoda, ali također nemojte kupovati one iz nepouzdanih izvora samo zato što imaju niže cijene. Uz to, provjerite i strukturalnu sigurnost igračke, koja je također bitna kako ne bi došlo do ozljeda.

Ako ste u kupnji za novim biciklom onda si pročitajte članak “Bicikl bez pedala potiče razvoj djeteta“.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top