Sjenila za auto pomoći će vam po ljeti

Sjenila za auto hlade automobil

Sjenila za auto pomoći će vam po ljeti

Opće je poznato da previše sunca nije zdravo za ljude, te da sunčeve zrake i UV zračenje mogu uzrokovati razne probleme s kožom. Upravo zbog toga veoma je važno zaštititi se od negativnih učinaka sunca na tijelo, a nikako ne biste trebali zaboraviti ni zaštitu u automobilu. Bilo da idete na ljetovanje ili za kratke vožnje po gradu, sjenila za auto će vam pomoći po ljeti i spasiti vas od negativnih učinaka i topline sunca. Sjenila postavljaju se na prozore automobila, a mogu biti i modernija u obliku folije koja se lijepi direktno na prozor, te služe za onemogućavanje prodora sunčevih zraka u unutrašnjost automobila.

Različita sjenila za auto

Kao što smo već u uvodu napisali, nisu sva sjenila za automobil jednaka. Razlikujemo ih prema vrstama, a najpoznatija su sjenila u obliku zavjese, role ili vakuum automobilska sjenila. Najjeftinija sjenila su vakuum, te ih se može kupiti u gotovo bilo kojem dućanu za vrijeme proljeća i ljeta. Mogu biti jednobojna ili s nekom slikom, te ih se jednostavno stavlja i skida s prozora. 

Sjenila za auto će vam pomoći po ljeti i spasiti vas od negativnih učinaka i topline sunca
Tipska sjenila za auto

Klizne zavjese popularne su jer se mogu micati i rastvarati veoma jednostavno, a nešto su skuplje i kvalitetnije rješenje od vakuumskih sjenila. Rolo sjenila su slična poput zavjesa i veoma su popularna unazad nekoliko godina, pogotovo zbog zanimljivih slika i atraktivnosti koju pružaju djeci. 

Postoje i tipska sjenila koja se profesionalno montiraju na prozore automobila i pružaju najkvalitetniju zaštitu od sunca. Ona su skuplja, no puno kvalitetnija i bolja zaštita od sunca za putnike i unazad nekoliko godina sve su popularnija. Ova sjenila su posebno prilagođena za model automobila i mora ih stavljati profesionalac, te je zbog toga njihova zamjena nešto skuplja.

Također pročitajte: Bolja preglednost korištenjem brisača za auto

Sjenila za auto hlade automobil

Ne u doslovnom smislu, no ako koristite sjenila za auto tada će manje topline ući u njega i bit će vam ugodnije. Osim toga, sunce nikako ne bi trebalo shvaćati olako i pogotovo na dužim relacijama automobilska sjenila su obavezna oprema za auto.

Prolazak sunčevih zraka kroz staklo može imati negativniji utjecaj od samog izlaganja sunca, stoga imajte na umu da zaštitite vas i ostale putnike u automobilu i spriječite rizik od nekih kožnih problema ili crvenila.

Autokozmetika je neophodna za brigu oko auta. Pročitajte više o tome što trebate koristiti za održavanje automobila čistim.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top