Krovne kutije su dodatni prostor za prtljagu

Krovne kutije su dodatni prostor koji namontiramo na krov automobila

Krovne kutije su dodatni prostor za prtljagu

Automobili su naši najbolji prijatelji, pogotovo u današnje doba kad većinu prijevoza i putovanja odrađujemo upravo osobnim vozilima. Čak i ako ne putujemo na duga putovanja, često nam nedostaje prostora i praktičnog skladištenja za stvari koje nosimo sa sobom. Ako ste netko tko želi investirati više u komotno putovanje i mislite kako je dodatni prostor bitan, u današnjem tekstu donosimo više o tome što su krovne kutije za auto.

Što su krovne kutije?

Krovne kutije su dodatni prostor koji namontiramo na krov automobila. One mogu služiti za putovanje gdje nosimo dosta prtljage, ali i za putovanja u kojima sa sobom nosimo opremu za sport ili nešto nezgodnih dimenzija. Za ljude s obrtima krovne kutije mogu biti dobra stvar jer su jeftinije od velikih automobila. 

Automobilske krovne kutije
Krovne kutije za automobil

Krovna kutija može biti dobra za siguran prijenos stvari koje ne stanu u prtljažnik. Ako prevozite mnogo ljudi odjednom, možda neće biti prostora za prtljagu – tu ponovno uskaču kutije za automobil! One se kupe, montiraju i koriste – možete ih staviti sami, a možete i tražiti automehaničara da vam pomogne. 

Kako da nađem idealnu krovnu kutiju?

Nekoliko je stvari bitno prilikom odabira i kupnje krovne kutije, kako bi ona zadovoljila sve potrebe.

Video: Krovne kutije Nordrive

Dimenzije kutije

Prva stvar koju morate proučiti jest definitivno dimenzija kutije. Naravno da je bolje uzeti veću kutiju, ali morate imati na umu i da ne može svaki automobil podnijeti iste dimenzije bez da kvaliteta vožnje bude kompromitirana.

Materijal izrade i kvaliteta

S obzirom na to da je danas jako puno proizvoda u ovoj kategoriji, bitno je proučiti i kvalitetu izrade te materijala. Nije loše uzeti nešto od titanija, aluminija, čelika ili legure navedenih elemenata. Ovo su jedini materijali koje kiša, visoke temperature i tlak neće promijeniti i izobličiti.

Način korištenja

Uzmite u obzir i način na koji se vaš automobil otvara te hoćete li moći koristiti sva vrata i prtljažnik nakon montaže. Montažu radije prepustite nekome tko je više informiran o njoj ako niste profesionalci po tom pitanju, s obzirom na to da zasigurno ne želite da se ona odvoji ili otvori u putovanju.

Sigurnost

Sigurnost automobilske krovne kutije je također izuzetno bitna tako da je dobra ideja proučiti mehanizam na koji se neka kutija zatvara i funkcionira li taj mehanizam s obzirom na to što ćete vi prenositi u kutiji. Postoje čak i one s lokotima i šiframa ako je sigurnost nešto što vas zabrinjava.

Krovnu kutiju, kao i razne druge dodatke za automobil, možete jednostavno naručiti putem WithCar web trgovine.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top