Oksfordice su odličan odabir za vas

Klasične oksfordice

Oksfordice su odličan odabir za vas

Rijetko koje su cipele toliko popularne kod oba spola kao oksfordice. Ovaj klasičan komad obuće savršeno spaja efikasnost i eleganciju, udobnost i uglađenost te se može kombinirati uz čitav iz različitih modnih kombinacija tako da izgleda moderno, opušteno ili pak poslovno. 

Upravo zbog toga. svake godine iznova, oksxordice su hit sezone. Također, u trgovinama s odjećom možete pronaći vrlo veliki izbor različitih modela kojima ćete upotpuniti svoj izgled.

Klasične oksfordice
Oksfordice za svaku prigodu

Udobna i elegantna obuća

Iako su prvo osmišljene kao obuća za muškarce, već krajem 19. Stoljeća, klasične oksfordice su svoje mjesto pronašle i u ženskom ormaru. Razlog tomu je što je ženama, koje su sve češće bivale dio radničke klase, bila potrebna obuća koja je istovremeno:

  • Bila udobna za hodanje i rad
  • Izgledala elegantno 

Zbog toga su u svoje ormare žene prisvojile oxfordice. Alternativa salonkama, oksfordice se danas mogu pronaći u gotovo svakom ormaru, jer nude odlično rješenje za dane kada ne želite nositi cipele na visoku petu. No, kada također ne želite žrtvovati eleganciju i moderan izgled.

Uz sve modne kombinacije

Oxfordice se mogu kombinirati uz zbilja širok niz odjevnih kombinacija, pa ih to čini savršenim dodatkom za vaš ormar. Ako preferirate opušten izgled, oksfordice će običnu kombinaciju traperica i bijele majice kratkih rukava pretvoriti u pravi modni izlet, a ako pak više uživate u odijelima, oksfordice će podići vaš odabir na višu razinu. 

Oksfordice se danas mogu pronaći u gotovo svakom ormaru
Modne oksfordice

Kod suknji i haljina, oksfordice su odlična protuteža ženstvenim krojevima, a najbolje izgledaju uz suknje i haljine dužine netom ispod koljena, ili kraće, kako bi oksfordice bile naglašene. Uz simpatične čarape i popularne traperice do gležnja, prekrasne oksfordice će izgledati razigrano i mladenački, a neće izgubiti svoju eleganciju.

Ženski sat može izgledati veoma lijepo i plijeniti pažnju jačeg spola

Treba vam ženski sat za svaki dan? Casual look ženski sat je odličan za svaku prigodu i odlično će pristajati uz svaku modnu kombinaciju. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Kvaliteta obuće prije svega

Svake jeseni i proljeća police trgovina ispune mnogi modeli oksfordica, pa je izbor uistinu velik. Ipak, iako vas privući mogu simpatični dezeni ili boje, kod kupnje oxfordica prije svega želite osigurati da je model udoban i kvalitetan.

Pitali smo Ivu Ljubinković – uz koju odeću treba nositi “oksfordice”?

Većina oksfordica danas napravljena je od umjetnih materijala, koji su odlična zamjena za pravu kožu, ako želite uštedjeti ili pak tražite veganski izbor. Ipak, imajte na umu kako umjetni materijali ipak nisu jednako izdržljivi, a često ni jednako prozračni i udobni kao oni prirodni. Također, prave kožne oksfordice mogu vam priuštiti godine i godine nošenja bez tragova korištenja, habanja, pukotina i sličnih oštećenja.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top