Folna kiselina u vrijeme trudnoće je veoma bitna

Folna kiselina u vrijeme trudnoće je veoma bitna

Unos folne kiseline u žensko tijelo može Vam znatno pomoći kao odlična priprema za plodnost, te pružiti niz blagodati tijelu tijekom trudnoće ili dojenja. Folna kiselina u vrijeme trudnoće je veoma bitna i njena upotreba preporučuje se od niza stručnjaka. Kod nas je ona poznatija kao vitamin B9 ili folacin. Glavni izvor ove kiseline u prehrani je lisnato povrće, od čega i potječe njen naziv lat. folium – list. Sve o tome što je odličan izvor ovog vitamina, kako ju konzumirati i zbog čega je mnogi preporučuju donosimo u nastavku.

Vitamin B9 ili folna kiselina u prehrani

Već smo u uvodu spomenuli da je lisnato povrće glavni izvor folne kiseline iz prehrane. Ona se ne proizvodi prirodnim procesom tijela i neophodno ju je redovno unositi u tijelo za pravilno funkcioniranje. Termičkom obradom moguće je da se folati iz prehrane unište, a još jedan razlog tome je što se oni tope u vodi. Zbog toga se hrana bogata folatima ne bi trebala kuhati dugo vremena. Najpoznatije namirnice kao izvori folata su: goveđa jetra, leća, sojine klice, razno zeleno povrće i neko voće.  Zelena salata, brokule, grašak ili špinat najpoznatije su povrće bogato folnom kiselinom, a od voća se ističu naranča, grejp, banane, jagode i malina. Folna kiselina u vrijeme trudnoće ima niz blagodati na tijelo, a u nastavku donosimo koje su to.

Blagodati folne kiseline na tijelo

Redovno unošenje folata u tijelo pružit će vam niz prednosti, a posebno se preporučuje konzumiranje za vrijeme, prije i nakon trudnoće. U slučaju da majka u tijelu nema dovoljno kiseline, to može prouzročiti probleme s djetetom već u ranoj fazi trudnoće. Ona za vrijeme vrijeme prvih 2 mjeseca trudnoće posebno pozitivno utječe na razvijanje ploda, a tada se formira embrionalna kralježnica i živčani sustav. Upotreba folne kiseline za vrijeme planiranja trudnoće je veoma bitna jer žene obično saznaju da su trudne tek nakon nekoliko tjedana.

Kako konzumirati folnu kiselinu?

Prirodno je veoma teško u tijelo unositi dovoljnu količinu folne kiseline, te se žene nerijetko odlučuju za Fertility + dodatak prehrani. Folna kiselina u vrijeme trudnoće se može unositi putem ovih kapsula, koje su 100% prirodni dodatak prehrani, te osim samog vitamina B9 sadrže i niz drugih pozitivnih vitamina za tijelo. Uzimanje ovog dodatka za prehranu će Vam povećati šanse da zatrudnite, te će se pobrinuti da trudnoća prođe dobro, bez ikakvih komplikacija.

Poboljšajte zdravlje uz ulje crnog kima. Ulje crnog kima smatra se lijekom za skoro sve zdravstvene tegobe, od alergije do hipertenzije, a zadnjih se godina sve više istražuje na koje sve bolesti točno pozitivno utječe. Čitajte više …

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top