Kupite Bitcoin i putem bankomata

Postoje brojni načini kako kupiti Bitcoin

Kupite Bitcoin i putem bankomata

Pitanje koje si mnogi danas postavljaju je kako kupiti Bitcoin. Naime, Bitcoin predstavlja kriptovalutu koja je u posljednjih nekoliko godina doslovno eksplodirala i njegova cijena je drastično skočila. S njegovim rastom vrijednosti ne može se mjeriti rast nikakvih dionica, fondova, nekretnina i sličnih stvari, što mnogi smatraju najboljim prilikama za investiranje. 

Cijena Bitcoina može dosta varirati iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec. No, činjenica i dalje ostaje da je itekako narastao od kada se pojavio. Iako postoje brojni načini kupnje, tražite li najjednostavniji, onda je to svakako kupnja preko posebnog bankomata.

Posebni Bitcoin bankomati u gradovima

Zbog velike popularnosti ove kritpovalute, postoje brojni načini kako kupiti Bitcoin. A mnogima se izrazito sviđa kupnja putem posebnih Bitcoin bankomata. Ovo je vjerojatno i jedan od najjednostvnijih načina kupnje.

Pitanje koje si mnogi danas postavljaju je kako kupiti Bitcoin
Bitcoin

Ovakvi bankomati danas se nalaze u brojnim gradovima i omogućavaju čak i onima s malo informatičkog znanja da brzo i jednostavno dođu do određene količine Bitcoina. 

Postupak kupnje putem Bitcoin bankomata

Kupnja Bitcoina putem bankomata je izrazito jednostavna i potrebno je samo pratiti upute na zaslonu:

  • Prvo ćete morati unijeti broj mobilnog telefona na koji će vam stići poruku za verifikaciju
  • Nakon toga moći ćete odabrati želite li kupiti ili prodati Bitcoine. Ako se odlučite za kupnju, tražit će da na skener prislonite QR kod svog digitalnog novčanika. Ako ga nemate, adresa i ključ će se ispisati na zaslonu. 
  • Nakon toga dolazite do zadnjeg koraka u kojem je potrebno ubaciti novac, a bankomat će vam tada pokazati koliko Bitcoina možete dobiti za taj iznos. Ako ste zadovoljni, prihvatite i dobit ćete potvrdu o uspješno kupnjenim Bitcoinima.

Također, ne propustite sljedeći članak: Saznajte gdje i kako brzo kupiti dionice

Pripazite na proviziju kod kupnje Bitcoina

Bez obzira na način kupnje Bitcoina, pri samom postupku, bit će vam naplaćena i određena provizija. Tu proviziju naplaćuju tvrtke putem kojih kupujete Bitcoine.

Primjerice, kod kupnje putem Bitcoin bankomata, ta provizija većinom iznosi oko 5 %. To je iznos koji će vam se oduzeti prije kupljenih Bitcoina. Primjerice, ako ste ih poželjeli kupiti za 1000 kn, na račun provizije će vam prvo biti skinuto 50 kn, dok ćete za preostali iznos, odnosno za 950 kn dobiti svoju kriptovalutu.

Cijena Bitcoina dosta varira pa ako vam se ne žuri da ga odmah kupite, pričekajte i možda ulovite neki njegov pad kako biste mogli kupiti veću količinu.

Kako otvoriti firmu u Sloveniji ako ste stranac

Kako brzo otvoriti firmu u Sloveniji

Najprije trebate odlučiti koji oblik firme želite otvoriti. Najčešći oblik je d.o.o. a moguče je otvoriti firmu i kao samostalni poduzetnik. Više pročitajte sa klikom klikom na naslov članka.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top