Kvalitetni punjač za telefon za dugi vijek baterije

Kvalitetni punjač za telefon za dugi vijek baterije

Razni kapaciteti i brzine punjenja kod novijih baterija u mobitelima, dovode da je sve bitnije koji punjač za telefon ćete koristiti. Prije nekoliko godina mobiteli su imali standardan micro USB priključak i punjače se je moglo jednostavno posuđivati. Danas je stvar nešto drugačija i mobitele koji imaju velike kapacitete baterije i podržavaju brzo punjenje, korištenje nekih slabijih ili prejakih punjača može oštetiti. Stoga biste uvijek trebali koristiti i birati što kvalitetnije punjače.

Punjač za utičnicu

Razlikujemo nekoliko vrsta, a najpopularniji je svakako punjač za telefon koji se spaja na utičnicu. Ovakav punjač dolazi u originalnoj kutiji s telefonom i naša je preporuka da koristite isključivo njega. Ako pak želite spojiti na utičnicu dva USB utora, to možete s nekim specijaliziranim punjačima. Svakako, opet govorimo, provjerite da li ti adapteri daju dovoljnu snagu koja je potrebna za punjenje vašeg mobitela. Postoje i wireless punjači za utičnicu, no i vaš mobitel mora podržavati bežično punjenje.

Punjači za telefon u automobilu

Oni koji često putuju, imaju mogućnost kupnje jednog odličnog gadgeta koji će se pobrinuti da im puni mobitel na putovanju. Punjač za telefon u automobilu se postavlja u utor za upaljač i na njega se spaja mobitel. Najčešće ovakvi punjači pune bateriju nešto sporije od onih na utičnicu, jer daju manju snagu, no svakako će vam biti od koristi prilikom dugih vožnji.

Prijenosni punjač za telefon

U zadnjih nekoliko godina na tržištu se je pojavio prijenosni punjač za telefon. Ovo je donijelo kompletnu revoluciju, jer je odmaknulo ljude od utičnica i omogućilo punjenje mobitela gdje god se nalazili. Dok sve komponente mobitela napreduju, baterije nikako ne mogu pratiti taj rast i često se događa da se mobiteli isprazne u najgorem trenutku. Kako biste to spriječili možete koristiti power bank za mobitel. On je uređaj koji pohranjuje električnu energiju, a koristi se na način da prvo njega napunite na utičnici i onda kada spojite mobitel, on puni mobitel. Prilikom kupnje obratite pažnju na njegov kapacitet koji je izražen u mAh. Ako je njegov kapacitet 20.000 mAh, tada on mobitel baterije kapaciteta 4.000 mAh može napuniti 5 puta. Morate provjeriti i brzinu kojom puni, jer oni nešto jeftiniji ne podržavaju brzo punjenje.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top