Vodilice i njihova uloga u radu većine strojeva

Klizne vodilice

Vodilice i njihova uloga u radu većine strojeva

Vodilice su bitni gradivni element mnogih strojeva, uređaja i sklopova oduvijek je bio važna karika u njihovoj proizvodnji, ali često nepravedno zanemarena.

No njihova je proizvodnja jako napredovala pa ste u mogućnosti birati iz široke ponude vodilica raznih proizvođača i cijena. S obzirom na to da su one iznimno bitne za skladno i harmonično funkcioniranje strojeva i sličnih aparata budite praktični i odaberite proizvođača koji vam svojom tradicijom i kvalitetom može olakšati vaš svakodnevni posao.

Na tržištu ćete pronaći velik broj različitih vrsta vodilica, a svaka od njih je prilagođena za neku namjenu. Zajednički faktor svim vodilicama jest njihovo funkcioniranje na principu smanjenja trenja prilikom pravocrtnog gibanja i smanjenje sile kojom se to gibanje pokreće.

Klizne vodilice

Upoznajmo najpopularniju vrstu vodilica: klizne vodilice. One su svakako najzastupljenije jer omogućavaju pravocrtno klizanje i nužne za rad strojeva s velikim opterećenjem.

S obzirom na to da trpe veliko trenje prilikom rada, čime se može smanjiti funkcionalnost stroja, bitno je da su izrađene iz kvalitetnih materijala koji imaju nizak faktor trenja. Ovdje u pomoć naravno dolazi i ljudski faktor jer se redovnim podmazivanjem značajno smanjuje trenje površine.

Kupnja linearnih ležajeva u specijaliziranoj trgovini

Linearni ležajevi mogu se kupiti u raznim web trgovinama. Tuli web trgovina pruža mogućnost lakšeg pronalaska ležaja zbog mogućnosti višestrukog filtriranja što omogućuje pronalazak linearnog ležaja koji najbolje zadovoljava vaše potrebe.

Video: Tuli linearne vodilice, kuglična vretena, alu profili i ležajevi

Osim što na webu možete lakše pronaći specifikacije za sve modele, cijena je također puno niža pa stvarno nema razloga da odaberete klasičnu kupovinu koja će vam oduzeti puno vremena.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top