Zaštita na radu osigurava sigurnost zaposlenika

Zaštita na radu osigurava sigurnost svih zaposlenika

Zaštita na radu osigurava sigurnost zaposlenika

Jedan od temeljnih zakona kod firmi je zaštita na radu, koja osigurava sigurnost svih zaposlenika i posjetitelja određenih firmi. Razlikuje se ovisno o tome u kojoj je industriji firma, pa tako neke firme imaju obavezno nošenje kaciga i cipela, dok je u nekim dovoljno nošenje radne odjeće. Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s radnom odjećom i stvarima koje su obavezne.

Radna odjeća vas štiti

Zaštita na radu propisuje obavezno nošenje:

  • radnih cipela
  • radne odjeće
  • rukavica
  • kacige

Ovisno o kakvoj se firmi radi, ovisi i što od navedenog je obavezno nositi. Primjerice, u poslovima gdje postoji mogućnost pada stvari, obavezna je kaciga, dok u običnim skladištima je dovoljno nositi radne cipele i radne hlače. Svaka od ovih stvari štiti određeni dio tijela, a u kompletu će vam pružiti potpunu sigurnost na radnom mjestu.

Radne cipele i tenisice

Jedna od najvažnijih stvari u mnogim poslovima su radne cipele ili radne tenisice. Noge su nam najosjetljivije područje tijela i veoma se lako mogu ozlijediti. Radne cipele propisuje zaštita na radu zaposlenika, a one štite vaša stopala od ozljede ili gnječenja u slučaju pada neke stvari. Glavna karakteristika im je tvrda „kapica“, koja će onemogućiti gnječene cipele.

Zaštita na radu - radne cipele
Zaštita na radu – radne cipele

Radne tenisice su se nedavno pojavile na tržištu i glavna prednost im je što su puno lakše i kapica je rađena od lakših materijala. Negativna strana ovih tenisica je što neće pružiti potpunu zaštitu u slučaju težih stvari, jer su cipele ipak tvrđe i čvršće.

Radna odjeća

Zaštita na radu kod firmi kontrolira i radnu odjeću. Radna odječa su radne hlače i zaštitna jakna. Odjeća će vam pružiti zaštitu tijela i ujedno omogućiti drugima da vas lakše uoče.

Video: Mojih 5 najboljih radnih hlača

Primjerice, u skladištima viličaristi moraju dobro i na vrijeme vidjeti sve zaposlenike, a reflektirajući dijelovi na odjeći će im u tome znatno olakšati posao.

Zaštitne rukavice i kaciga

Ovi dodatci nisu obavezni kod većine djelatnosti, no pomoći će vam da se zaštitite od nezgoda. Rukavice će štititi vaše dlanove, dok će kaciga zaštititi glavu u slučaju mogućeg pada. Čak i kada nije obavezna prema propisu koji daje zaštita na radu, možete je koristiti samoinicijativno i biti sigurni.

Gdje kupiti zaštitnu odjeću?

U web trgovini Habeco možete pronaći i u svega nekoliko klikova mišem naručiti sve potrebne stvari za zaštitu vaših zaposlenika. Uz to, nudi se i personaliziranje odjeće s bojom i logotipom po želji, koji će pojačati vizualni izgled vaših zaposlenika i samu reputaciju firme.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top