Radna odječa je obavezna kod nekih poslova

Radna odječa je napravljena da olakša radne zadatke

Radna odječa je obavezna kod nekih poslova

Ako radite fizičke poslove ili radite na mjestima gdje su moguće česte ozljede, veoma je bitno da ste adekvatno zaštićeni i da koristite svu zaštitnu opremu koja je propisana zakonom.  Radna odječa je prvi dio obrane vašeg tijela od raznih nezgoda koje vam se mogu desiti, a osim toga čini vas lako uočljivima i pomoći će vam da na poslu budete sigurni.

Radna odječa čini skup raznih odjevnih predmeta, koji osim zaštite pružaju i grijanje tijela te sigurnost prilikom svakodnevnog rada na poslu. Kroz ovaj tekst uputit ćemo vas u neke osnovne elemente koji spadaju u radnu odjeću.

Radna odječa

Radna odječa sastoji se od nekoliko elemenata, a ovisno industriju u kojoj radite, kod nekih poslova postoje zakonom zaštite na radu propisani uvjeti koje svaki zaposlenik mora zadovoljavati.

Radna odjeća je osobna zaštitna oprema
Radna odjeća prilagođena je specifičnim potrebama vaše djelatnosti

Radne hlače i jakna

Radne hlače i jakna su glavni dio zaštitne odjeće koji će vam osigurati siguran i nesmetan rad na poslu. Osim toga, oni će vas zaštititi od mogućeg naleta viličara ili nekog drugog stroja.

Radne cipele

Iako ne spadaju u radnu odjeću, radne cipele su najvažnije za zaštitu na poslu. Od običnih cipela razlikuju se po čeličnoj kapici koja štiti vašu nogu od nagnječenja u slučaju pada nečega na stopalo. Budući da su noge najizloženiji dio tijela, u raznim poslovima neophodno je adekvatno ih zaštiti, stoga uvijek nosite radne cipele.

Video: Najbolje radne cipele

Čak i kada one nisu obavezne, u slučaju da postoji opasnost od ozljede bolje se je osigurati od nezgode. Također, uz radne cipele poželjno je nositi kacigu ili naočale ovisno o poslu kojim se bavite.

Radne rukavice

U slučaju da baratate s opasnim predmetima poput stakla ili radite posao s rukama, veoma je važno da ih zaštitite. Radne rukavice najbolji su način za to, a ujedno će pružiti i toplinu vašim rukama za vrijeme hladnih, zimskih dana.

Radna odječa, iako je mnogi smatraju nepotrebnom, ključ je za zaštitu na mnogim poslovima i neophodno je poštovati mjere opreza i redovno je nositi.

Radna odječa za uredske poslove

Iako se na prvu pomisao kod spominjanja radne odjeće smatra na odjeću koja štiti od ozljeda, radna odječa može biti i odječa koja se nosi u uredu. To je ozbiljna odječa, a najčešće su to košulje, crne hlače, muške majice kratki rukav ili polo majice.

Ova odječa daje ozbiljnost vašim radnicima i samim tim pomoći će u podizanju cjelokupne slike vašeg poduzeća kod klijenata i kupaca. Zbog toga je od izrazite važnosti da se pobrinite da je svaki vaš zaposlenik lijepo obučen, a oni koji rade u pogonu da su adekvatno zaštićeni.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top