Moj Optik je destinacija za popravak vida

Moj Optik nudi preglede za odrasle i djecu

Moj Optik je destinacija za popravak vida

U današnje vrijeme okruženi smo raznim ekranima i stvarima koje negativno utječu na naše oči, od samog umaranja pa sve do pogoršanja vida. Upravo zbog toga se danas sugerira da je potrebno ići na redovan pregled vida, svakih godinu dana. Tako ćete znati da li je vaš vid dobar i uz pomoć mjerenja očnih podataka saznati da li imate kakve probleme. Jedna od destinacija koja će vam omogućiti da brinete o svom vidu je optika Moj Optik.

Redovan pregled vida

Kako bi zadržali oštar vid i zdravlje očiju, redovan pregled vida pobrinuti će se za otkrivanje problema već kod prvih znakova nastajanja i ujedno njihovo ispravljanje. Najčešće se redovan pregled zakazuje svakih godinu-dvije dana, no ovisi i o tome kakvo je stanje sa zdravljem vaših očiju. Imajte na umu da Moj Optik nudi i mjerenje očnih podataka, pa je pregled potpun i detaljan, kao i izrada naočala nakon pregleda prema vašoj dioptriji.

Moj optik redovan pregled vida
Pregled vida kod Moj optik

Pregled vida kod djece

Mnogi roditelji zanemaruju važan pregled vida kod djece i ne rade ga dok se djeca sama ne požale na loš vid. Nažalost, u većini slučajeva djeca sama nikada neće reći da slabo vide, što zbog straha od zezanja vršnjaka zbog naočala, što zbog toga da ne primijete pogoršanje.

Zbog toga je za djecu posebno važno redovno ići na pregled svake godine, jer se kod djece vid lako može pogoršati. Zanimljivo je napomenuti da Moj Optik nudi preglede za djecu već od treće godine.

Dioptrijske naočale

Sve veći broj ljudi zanemaruje pogoršanje vida, ne shvaćajući da će tako samo dodatno uništiti vid. Bitno je reagirati već kod prvih promjena i spriječiti daljnje kvarenje vida. Dioptrijske naočale postoje već stotinama godina i kreiraju se ovisno o vašoj dioptriji ili očnim bolestima. Moj Optik prije izrade će napraviti detaljan pregled vida i prema podatcima izraditi naočale koje će savršeno ispraviti vid. 

Čitajte i sljedeći članak: Progresivne naočale za kvalitetan vid na svakoj udaljenosti

Prije nego što se odlučimo za progresivne naočale, preporučuje se posjet oftalmologu ili optičaru koji će provjeriti potreban dioptrijski recept i izmjeriti pravilnu udaljenost dioptrijskih područja na naočalama. Važno je napomenuti da može biti potrebno neko vrijeme za prilagodbu na progresivne naočale, posebno u početku. 

Naočale s dioptrijom razlikuju se prema:

  • materijalu
  • obliku
  • težini
  • boji
  • vrsti stakla

Bitno je napomenuti da postoje i sunčane dioptrijske naočale, koje nude najbolju razinu zaštite prilikom ljetnih, sunčanih dana.

Optika Moj Optik

Moj Optik nalazi se u Ljubljani, na odličnoj lokaciji u samom centru. Oftalmološki pregled u optici nudi preciznost i profesionalnost, kao i kvaliteta naočala koja je na vrhuncu. Zbog individualnog pristupa svoje klijente tretiramo s puno vremena i brige i nudimo veliku točnost u mjerenju očnih podataka i ujedno savjetovanje oko odabira naočala. Budite slobodni kontaktirati nas i dogovoriti pregled vida na vrijeme!

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top