Lako uravnotežite svoju probavu

Donat MG prirodna mineralna voda djeluje na principu osmoz

Lako uravnotežite svoju probavu

Zbog današnjeg ubrzanog načina života, brojni ljudi se ne hrane dovoljno kvalitetno, već se žure da što prije nešto pojedu. Osim toga, često i ne vježbaju dovoljno, a i većinu vremena provedu sjedeći za stolom. Sve to može uzrokovati probleme s probavom koji pogađaju sve dobne skupine, od onih mlađih generacija pa do onih starijih. Isto tako, pogođeni su i žene i djeca. 

Prirodna mineralna voda Donat MG
Prirodna mineralna voda Donat MG u boci od 0,5 l, 0,75 l i 1 l

Loša probava lako dovodi do zatvora i neugodnih bolova u želucu. Kako biste si osigurali bolju probavu, postoji jedno vrlo jednostavno rješenje koje možete pronaći u boci. A to je prirodna mineralna voda Donat MG.

Djelovanje Donat MG vode

Donat MG prirodna mineralna voda (https://www.donat.mg/hr/) djeluje na principu osmoze. Osmoza djeluje tako da iz stanica crijevne stijenke izvlači vodu. Zbog toga dolazi do povećanja volumena sadržaja u crijevima za do pet puta. Nakon toga dolazi do pritiska na crijevnu stijenku i ona se pokreće. A samim njezinim pokretanjem se aktivira i bolje probavljanje hrane.

Kombinacija sljedećih dvaju sastojaka koji se nalaze u ovoj vodi je iznimno bitna za cijeli proces osmoze:

  • Magnezij
  • Sulfatni ioni

Sulfatni ioni su oni koji su zaslužni za izvlačenje vode iz crijevne stijenke, a magnezij potpomaže opuštanju mišića u probavnom traktu.

Konzumacija prirodne mineralne vode

Vrlo je bitno pridržavati se preporučene konzumacije Donat MG vode kako biste imali uravnoteženu probavu. Stručnjaci preporučuju konzumiranje dva puta dnevno:

  • Ujutro – prije jela popijte 0,2 – 0,3 L 
  • Navečer – prije večere popijte još 0,2 L

Također je preporučljivo da Donat MG vodu ne pijete hladnu, iz frižidera, već da je ostavite na sobnoj temperaturi jer se tako postiže najbolji učinak. Radite ovo redovito i osigurajte svom organizmu bolju probavu, bez problema zatvora i bolova u želucu.

Klinički dokazano pomaže u probavi

Kako sve ne bi ostalo samo na praznim riječima, o ovoj prirodnoj mineralnoj vodi i stručnjaci imaju samo riječi hvale. Tako je 2015.g. u Njemačkoj provedeno istraživanje na više ispitanika od kojih su neki konzumirali Donat MG vodu, a drugi nisu. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su je konzumirali na kraju imali puno bolje rezultate, odnosno da im se probava dosta poboljšala u usporedbi s onima koji je nisu konzumirali.

Video: Donat Mg – Šta su rekli drugi?

Sve u svemu, vodu Donat MG možete pronaći u brojnim trgovinama pa svakako pokušajte i sami s njezinom konzumacijom i zasigurno ćete biti zadovoljni s dugoročnim rezultatima.

Znate da omega 3 masne kiseline mogu čak smanjiti i upalne procese koje se dešavaju u našem organizmu. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Slični postovi iz iste kategorije:

Back To Top